pondělí 27. března 2017

DIY mramorované skleničky


Ahoj, vítejte u mého prvního DIY projektu. Jsou jím skleničky polepené fólií s mramorovým vzorem a ozdobené metalickým tetováním na tělo.

K výrobě budeme potřebovat:

- vymyté skleničky od svíček / hořčice,... (mohou být kónické, ale měly by být hladké, aby se na ně dala fólie dobře nalepit)
- fólii se vzorem mramoru (seženeme v hobby marketech)
- metalické tetování na tělo (já ho seznala například v New Yorkeru a v Gate)


Pokud je sklenička válcového tvaru, stačí jen vystřihnout obdélník o stejné výšce, jako má sklenice a nalepit jej. Pokud je sklenička kónická, osvědčilo se mi vystřihnout širší obdélník, ten pevně omotat kolem sklenice (neodlepovat zatím krycí fólii) a tužkou zevnitř kornoutu obkreslit okraje sklenice na zadní část fólie a poté vystřihnout a nalepit.



Pak už stačí nechat sklenici buď tak jak je, nebo ji dozdobit metalickým tetováním. Postup je jednoduchý. Stačí vystřihnout motiv podle našeho výběru, odlepit ochranou fólii a přitisknout na sklenici. Papír navlhčíme, chvíli počkáme, poté ho sejmeme a je hotovo.



Sklenice můžeme využít například na štětce na make-up, na tužky, jako obal na květináč, nebo třeba někomu věnovat jako dárek.


Tímto způsobem můžete ozdobit i jiné předměty - například stojánek na poznámkové bločky nebo podložky pod hrnečky.




A už teď mě napadla další možnost ozdobení sklenic od svíček, tak se těšte na další DIY projekt.

Mějte krásný den.





Žádné komentáře:

Okomentovat